ERZİNCAN / TERCAN - Tercan Mercan Çok Programlı Anadolu Lisesi

0446 443 2055
MERCAN BELDESİ AKŞEMSETTİN MAH. ALPARSLAN TÜRKEŞ SK. NO 1 TERCAN / ERZİNCAN
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, değerlerimizi özümseyip yaşatma gayretinde olan,demokratik değerleri kişi zümre tesiri altında kalmadan benimseyen,araştıran ,öğrenen ,öğrendiğini hayatına aktaran,başka insanlara öğreten , bütün varlıkları oldukları gibi kabul eden, ,engin hoşgörüye sahip ,devletinin ve dünyanın mutluluğu ve huzuru için faaliyet gösteren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yetiştirmek
Misyon
Ülkesinin gözbebeği, kalitesinden ödün vermeyen,ilkelerinden sapmayan,rekabet eden değil, rekabet oluşturan,öğrencilerine günlük eğitim veren değil , ömürlük eğitim veren, yaşantının her alanında bu bilgileri kullandırabilen bir okul olmak.
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal öğretim uygulanmaktadır.
Başlama:08:00 Bitiş :16:10
Binanın ısınma şekli kaloriferlidir.
Lojman
16 - Okulumuza ait 16 adet lojman bulunmaktadır. Lojmanlar kaloriferli olup yakıtı kömürdür.
Ulaşım
E.80 Karayolu üzeri olduğundan ulaşım sıkıntısı yok.Günün her saatinde ilçeye araba bulunmaktadır.Ayrıca demiryolu ile ulaşım imkanıda bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yerleşim yeri belde olup E.80 karayolu üzerindedir.Ulaşım sıkıntısı olmayıp,temel ihtiyaçları karşılayacak yeterli derecede market, Aile hekimliği, Ziraat Bankası, PTT bulunmaktadır.
İlçe merkezine olan uzaklığı 12 km İl merkezine olan uzaklığı 85 km dir.